Miljoenen Kraslot in strijd met wet

papieren krasloten(Novum) – De Lotto moet het Miljoenen Kraslot aanpassen. De loterij is in strijd met de Wet op de Kansspelen, zo heeft het ministerie van Justitie laten weten.

Bij het Miljoenen Kraslot wordt pas op tweede kerstdag bekendgemaakt of iemand een van de grote geldprijzen heeft gewonnen. Zo wordt veertig keer een miljoen euro weggegeven. Bij krasloten moet echter direct duidelijk zijn of en welk bedrag iemand heeft gewonnen. Anders lijkt het te veel op een loterij, waar weer andere regels voor gelden.. “In het Miljoenen Kraslot lopen krasloten en een gewone loterij door elkaar”, vertelt een woordvoerder.

De Lotto mag de loten nog wel verkopen, maar alleen als direct duidelijk is welke prijs iemand heeft gewonnen. De winnende lotnummers zijn woensdag bekendgemaakt.

De Lotto introduceerde het Miljoenen Kraslot een maand geleden. Het lot moest concurreren met het oudejaarslot van de Staatsloterij. Het lot is groter dan normale krasloten. Op een deel kunnen mensen krassen voor prijzen tot tienduizend euro en direct zien of zij gewonnen hebben. Van het deel van het lot waar de grotere geldprijzen op staan, zou tweede kerstdag pas bekend worden gemaakt wat de winnende lotnummers zijn. De loten kosten tien euro.

Reacties niet toegestaan.