Vrouw wint 20 miljoen met krasloten

Joan R. GintherDe Amerikaanse Joan R. Ginther staat bekend als de vrouw met het meeste geluk ter wereld. Zij won in haar leven meer dan 20 miljoen dollar met krasloten. Maar was het wel geluk? Sommigen menen dat de 63-jarige vrouw uit Texas een code heeft gekraakt en zo precies wist in welke winkel het winnende lot lag. Haar eerste grote prijs bedroeg 5,4 miljoen; een decennium later won ze 2 miljoen; twee jaar na deze prijs 3 miljoen en in de zomer van 2010 won ze een jackpot van 10 miljoen dollar. De kans dat iemand deze prijzen wint is 1 op 18 quadriljoen.

Nathaniel Rich schreef recent een artikel over deze ‘geluksvogel’ in Harper’s Magazine. De journalist onthulde dat Ginther een wiskundegenie is. Ze is gepromoveerd aan de universiteit van Stanford en is een professor in de statistiek. Volgens Rich moet Ginther een algoritme hebben ontdekt, dat de loterij zou gebruiken bij het verspreiden van winnende krasloten.

Ginther woont nu in Las Vegas, maar won al het geld in Texas. Drie winnende krasloten kocht ze in een kleine supermarkt in Bishop. Veel inwoners van deze plaats geloven dat god achter het wonder zit.

Ook een woordvoerder van de Texas Lottery Commission denkt niet dat Ginther kon weten waar het winnende kraslot te koop zou zijn. ‘Ze moet onder een geluksster zijn geboren’, zei hij tegen Rich.

Reacties niet toegestaan.